Skip to main content
drieluik van verschillende afbeeldingen, een theezeefje, donkerrode kleuren en een achtergrond met ondergaande zon, afbeeldingen voor je website tips

Heb je Unsplash al ontdekt?

Afbeeldingen zijn heel belangrijk in je website. Bezoekers scrollen door je website en dan vallen de foto’s vaak als eerste op. Hoe kom je aan goede foto’s? Mijn advies is om een professionele fotograaf te vragen die jou en je bedrijf vastlegt. Dat is echt een meerwaarde voor je website. Soms echter ontbreekt het budget of de tijd. Wil je snel een blog posten of wil je een andere achtergrond. Je kunt dan gebruik maken van een handige optie in Yootheme. In deze blog leg ik het je uit.

Wat is Yootheme? Yootheme is het thema dat ik gebruik voor het bouwen van mijn websites.

Extra optie

Als je een afbeelding toevoegt op je website, kun je een afbeelding selecteren uit de Mediabibliotheek. Je kunt daarvoor een eigen afbeelding uploaden in de bibliotheek bij het tabblad Bestanden uploaden. Klanten van Gridstar kunnen daarnaast kiezen uit de fotocollectie van Unsplash. Er is een extra tabblad Unsplash toegevoegd om een afbeelding te selecteren. Zo ziet dat eruit:

uitleg extra tabblad unsplash voor het selecteren van afbeeldingen binnen yootheme-wordpress, beschikbaar voor klanten van gridstar

Gratis account

Je kunt zoeken uit talloze foto’s die je kunt gebruiken voor je website. Er is zoveel keus. Daarom vind ik het zelf handig om een gratis account aan te maken op de website van Unsplash.com. Ik word niet gesponsord, maar ik vind het leuk en handig.

Waarom is het leuk en handig? Met een account kun je heerlijk op de bank scrollen door de foto’s en een eigen verzameling aanleggen door foto’s te liken. 

Vervolgens kunt je bij het tabblad Unsplash je eigen verzameling opzoeken. Hoe? Ga naar het tabblad Unsplash en klik op Gebruikers. Daar kun je je eigen account opzoeken. Daar vind je je eigen aangelegde collectie terug en je kunt dan je foto kiezen die je nodig bent.

Kortom een praktisch hulpmiddel! Maar ik herhaal wel mijn advies aan het begin van dit bericht: schakel een professionele fotograaf in als je website wilt vernieuwen. Dan heb je een goede basis en kun je Unsplash als aanvulling gebruiken.

Hulp nodig?

Heb je vragen? Kan ik je helpen bij je website? Neem contact met me op en dan bekijken we wat ik voor jou kan betekenen. Ik help je graag!